dimarts, 4 de maig del 2010

Crònica del 1er de Maig

El passat dissabte es va celebrar a Girona el dia internacional del treballador. Com arreu del territòri, els principals sindicats varen convocar a la societat a manifestar-se en favor dels drets laborals.
Aquest però, va ser especial. Va ser el primer acte on Avalot va participar a les comarques gironines, i no va passar desapercebut! Tot i que el nombre de joves congregats no va ser gaire elevat, si que ens varem fer sentir. Mitjançant diversos càntics i crides varem deixar clar que el nostre esperit de lluita és present a Girona, i ha arrivat per a quedar-s'hi! Val a dir però que, el que més va cridar l'atenció va ser el grup de batucada que va acompanyar a Avalot durant tota la manifestació. Varen aportar el toc festiu, que sumat als cantics reivindicatius, van fer del dissabte un dissabte alegre i combatiu.
Dins de l'apartat més seriós na Dolors Bassa, secretària general d'UGT a Girona, va fer un breu discurs on es destacava la situació de feblesa que vivim i reclamava una negociació col·lectiva on no es perdin drets laborals ni tampoc socials. Va recordar que la taxa d'atur a Girona és superior a la mitjana catalana, fet que contrasta directament amb les dades que indiquen que Girona és una de les províncies amb una renta per càpita més elevada. Això significa que els rics cada cop són més rics, i els pobres, més pobres. I malauradament, aquests pobres, cada cop són més! Per això mateix, Avalot Comarques Gironines aterra a Girona per tracar de canviar la situació, donat que gran part d'aquests aturats són joves que tenen greus dificultats per entrar al mercat de treball.
En acabar l'acte, es va fer una cantada conjunta de la internacional, himne dels treballadors i també dels Segadors, himne nacional de Catalunya.
Oficialment Avalot ja és a Girona, i lluitarem per garantir els drets socials i laborals de tots i totes les joves gironines.

Visca el primer de maig i visca la classe treballadora!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada