dimarts, 8 de febrer del 2011

Crònica Assemblea nacional Avalot 2011

El darrer 5 de febrer , es va celebrar a la mítica seu catalana de la UGT, a la Rambla Santa Mònica la 7a Assemblea nacional de l’Avalot. Fins allà es van desplaçar un centenar d’Avalots vinguts d’arreu del territori, a més de múltiples organitzacions sindicals vingudes d’arreu d’Europa i del país veí, Espanya.
La delegació Gironina de l’Avalot es va desplaçar fins a la rambla Santa Mònica per presentar tot un conjunt d’esmenes treballades a Girona, a les ponències tant ideològica com organitzativa. El matí va començar amb el repartiment d’acreditacions (típic d’aquests actes),les salutacions amb les companyes que hem anat coneixent a les diferents assemblees i trobades, i aquella petita sensació de que veníem amb la feina feta, i amb un munt d’esmenes per defensar en un ambient tens per la situació que viu el nostre sindicat, després del vergonyós acord de la reforma de pensions, al qual des de l’Avalot comarques Gironines donem la nostra mes enèrgica repulsa, a tot allò que signifiqui retallar drets als treballadors i deixar als joves amb un futur incert.
L’ordre del dia ens marcava les pautes del que es convertiria en una gran assemblea y gran experiència per les joves gironines que ens havíem desplaçat fins allà. Després d’escoltar tant l’informe de gestió com l’informe econòmic (auster,en concordança amb en els temps que estem vivint),vam aprovar-los en ple reconeixement al company Chakir el Homrani per la gran feina feta, per haver estat el nostre portaveu durant quatre anys,perquè el creiem directament culpable del naixement d’Avalot comarques Gironines, i que per desgracia deixa el seu lloc de portaveu. Moltes gràcies Chakir!

Vam escoltar tot seguit la intervenció de les diferents organitzacions sindicals , no-catalanes que van assistir a l’acte, tals com : CGT-Roine-Alps, CFDT-Roine-Alps,CGIL de Milà, CISL de Milà, STUC d’Escòcia, DGB-Jugend de Baden-Wuttenberg (Alemanya) i el sindicat ELA del país basc . Des de el país veí van assistir: els Surgente- Jóvenes de la UGT de Andalucía ,Joves d'UGT d'Aragó, Alcuentro-Joves de l'UGT d'Astúries i Els joves de l'UGT del País València, entre els quals des de l’Avalot Girona volem rendir un especial reconeixement, a la representant del sindicat ELA d’ Euskadi, que va sumar-se a la vaga del 27 de Gener , en contra de la retallada de les pensions i el mes que clar hipotecatge del futur del jovent, impulsat pel govern social-demòcrata de l’estat Espanyol; ja en l’acte ens vam posar dempeus per aplaudir-la, i des de aquest petit escrit rendim de nou un homenatge a ella i a tots els treballadors que van secundar la vaga, des de Girona el mes gran desig de sort en la vostra lluita, que es la nostra i la de tots els treballadors.

Un dinar, ràpid, una pausa pel cigarret, i vam tornar a endinsar-nos en la 7a assemblea Avalot de l’historia de la nostra organització, que prosseguia amb els grups de treball per aprovar o retirar les esmenes proposades per la delegació Gironina de l’Avalot; aquí es on nosaltres vam exposar la gran feina feta des de Girona, vam proposar el nostre granet de sorra a les ponències, amb més o menys sort depenent de l’esmena.

Vam incloure propostes com : ‘’ Davant qualsevol agressió als drets de la classe treballadora, Avalot prendrà la lluita, i l’acció sindical com a única via per a la derogació’’ –en clara relació a la reforma de les pensions ,la reforma laboral, i tota la marginació que masses vegades ha sofert la classe popular i treballadora -.

‘’prevenir el fracàs i l’abandonament escolar, com a forma de garantir les seves oportunitats posteriors al món laboral i evitar el risc d’exclusió social que el capitalisme promou’’ - el reconeixement des de la ponència ideològica de la nostra organització, al capitalisme com a bandera de l’exclusió social i la marginació—.

També el reclam de : ‘’una oferta pública més amplia de cicles formatius que tinguin una relació directa amb les demandes del sistema econòmic del territori’’ i no amb les demandes del mercat de treball, ja que considerem que el mercat no és el que ha de marcar la formació professional , si no el sistema econòmic característic de cada territori(la costa, l’interior...)Per tal de garantir una feina estable i duradora. Considerem que el mercat econòmic és volàtil, i no satisfà les demandes de les persones si no les pròpies demandes del mercat.

Creiem també :’’que la precarietat laboral no només va lligada a la temporalitat contractual si no a un sistema capitalista que fa de les joves un col•lectiu vulnerable’’

Esmenes aprovades per l’assemblea i per tant de obligat compliment per part de l’organització

I la creació de una nova Àrea de treball, ‘’Participació social i sostenibilitat ’’ , de la que parlarem més endavant en un article més aprofundit.

Les votacions per aprovar les ponències van ser unànimes, el 100% de vots a favor, i per tant respiràvem contents, més del 50% de les esmenes proposades van ser aprovades i integrades al document.

La feina de l’Avalot de Girona entra directament als documents de l’Assemblea per primera vegada a l’historia en 14 anys de existència, i entrem amb esperit renovat, am ganes de lluitar, però sobretot de tenir criteri i ser crítics,absolutament conscients de que cal un canvi al nostre sindicat.

La jornada va acabar amb la presentació de la nova coordinadora i permanent nacional, i el més sentit comiat a aquells que marxen, com l’Stéphane, l’Anna De Los Riscos o el nostre estimat company Joanjo ( al que de ben segur seguirem veient i al que no volem trobar a faltar, ja que ens resistim a la idea de que marxi!), juntament amb la vinguda del nou Portaveu nacional, el Dani, al que desitgem una bona feina i molta sort en aquesta nova etapa, que ha de ser la de l'expansió territorial de l’Avalot mes enllà de la zona metropolitana de Barcelona .


Meritxell García Jiménez i Nakor Vizcaíno Grau (membres d’AVALOT comarques Gironines)

1 comentari:

  1. Orgullós de formar part d'aquest grup que, poc a poc, està fent una tasca brillant! No vaig poder ser-hi de forma presencial, però sabeu que hi era, i va ser possible gràcies a vosaltres!!

    Salut Companyes!

    ResponElimina