dijous, 14 de març del 2013

NO VOLEM FELICITACIONS, VOLEM DRETS!


En aquests dies on es repeteixen els actes de commemoració al Dia de la Dona Treballadora, i on les felicitacions per ser dona i per ser treballadora sonen constantment, potser valdria la pena parar-se un segon, i reflexionar sobre allò que també tant es diu: i perquè un dia de la dona i no un de l’home? Doncs bé, sempre que ens feliciteu per a ser dones, aquest tipus d’actes es perpetuaran.
No volem que ens feliciteu per haver nascut dones; volem drets; i no volem el dret de tenir-ho tot, de ser tractades com a deeses, de creure’ns millors; no. Volem els mateixos drets que els homes. Tant simple, i a la vegada, tant complicat com això. No volem ser ciutadanes de segona. Volem que se’ns valori per la feina que fem, per la capacitat que tenim; no per ser dones. No volem més respecte que els homes, volem el mateix. No pretenem ser o significar millors, volem ser iguals. Volem viure en igualtat, volem treballar en igualtat.
I aquesta, no és una lluita contra els homes, sinó sovint, contra nosaltres mateixes. Contra allò que s’ha inculcat i que es repeteix cada dia des de l’escola, des dels llocs de treball, des del Govern. Si, si, des del Govern. Com pot ser, sinó que, la vicepresidenta del Govern de l’estat retornés al seu lloc de treball 8 dies després de donar a llum. Quin era el missatge que volia “subtilment” imposar? Sóc dona, i veieu com no necessitem 4 mesos de maternitat per a recuperar-nos d’un part? Empresaris i empresàries (sobretot empresaris), si teniu alguna dona que respecte el seu dret legítim als 4 mesos de descans per maternitat, tingueu clar que és molt poc treballadora, que quan pugueu, acomiadeu-la, i a més, busqueu un motiu o empareu-vos en la nova reforma laboral i gairebé ho fareu gratuïtament!
Aquest Govern, que tant s’omple la boca amb mesures promotores d’ocupació per a joves, per a aturats de llarga durada, busquen que retornem a la cuina i a procrear. Aquesta ha de ser la funció de les dones. Doncs bé, lamentem comunicar-los que, mentre existim els i les que creiem en una igualtat real, de veritat, no de paper ni de felicitacions; això no serà possible. Seguirem lluitant, seguirem estant al peu del canó, seguirem vencent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada